2018-12-19 09:49Press release

Cellevate har gjort en nyemission om 5 MSEK

Cellevate har den 15:e november stängt en nyemission. Kapitalet på 5 miljoner kronor kommer att användas för att skala upp bolagets aktiviteter främst inom sälj och marknadsföring. I täten för investeringen står lokala profiler såsom Tobias Ekman och Mats Leifland, och konsortiet har en tung bakgrund inom industriell uppskalning och finansieringsfrågor. Andra deltagare (samtliga via bolag) i rundan är Peter Thulin, Peter Jhaveri, Magnus Stenberg, Joakim Leifland, Gustav Von Arnold, samt VIG AB.

Cellevate är baserat i Lund och arbetar med nanomaterial för tillämpningar inom life- science. Företaget utvecklar och kommersialiserar nya produkter för att bland annat strömlinjeforma biologisk grundforskning och läkemedelsutveckling.

– Det är fantastiskt roligt att intresset varit så stort och att det finns så många som delar vår vision. Kapitalet kommer att hjälpa oss accelerera, men det huvudsakliga syftet med rundan har varit att knyta till oss kompetens och erfarenhet. Vi är glada över att ha byggt ett starkt team av operativa och ägare, vilket gör att vi nu känner oss redo att ta bolaget till nästa nivå", berättar VD Maximilian Ottosson.


Cellevate är medlem i SmiLe Incubator, en business inkubator inom life science på Medicon Village i Lund, som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer genom att erbjuda affärsrådgivning, laboratorier och nätverk. 
www.smileincubator.life 


För ytterligare information: 
Maximilian Ottosson, VD, Telefon: 0736 333 390, E-mail: maximilian.ottosson@cellevate.com, www.cellevate.com


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life