2017-09-15 11:54Press release

Cellevate i final i Swedbanks entreprenörstävling Rivstart

SmiLe-inkubatorbolaget Cellevate har gått vidare till final i Swedbanks tävling Rivstart, som avgörs fredagen den 15 september i Stockholm. Cellevate är ett av de 15 bolag som har valts ut i hård konkurrens bland flera tusen bidrag. De tio bästa i tävlingen får 250.000 kronor vardera.

Med tävlingen Rivstart vill Swedbank hitta och stötta entreprenörer som bidrar till att göra världen lite bättre. Detta är en av Swedbanks största satsningar någonsin. Totalt 2,5 miljoner kronor ska delas ut till de tio bolag som genomför den bästa pitchen och har bästa affärsidén.

Finalisterna live-pitchar sina idéer inför en tävlingsjury. Tävlingsjuryn utgår från följande kriterier för sina beslut: affärsidén ska lösa ett problem, bidra till en positiv förändring i samhället och ha potential att bygga ett lönsamt företag. Vinnarna får ett startkapital på 250.000 kronor samt rådgivning och hjälp med affärsutveckling.

Juryn består av:

Birgitte Bonnesen – VD Swedbank, juryns ordförande

Jan Eliasson – diplomat, f d vice generalsekreterare för FN och f d utrikesminister

Johan Rockström – chef Stockholm Resiliance Center, professor vid Stockholms universitet

Caroline Walerud – grundare av Volumental, partner i Walerud Ventures

Ash Pournouri – entreprenör

Aurore Belfrage – medgrundare till Wrapp

Sara Wimmercranz – grundare Footway, founding partner Backing Minds

Richard Båge – entreprenör och investerare, delägare Storytel 

Mats Lundqvist – föreståndare Chalmers entreprenörsskola, biträdande professor i entreprenörskap 


Fakta om Cellevate:
Cellevate är ett innovativt bioteknikbolag som utvecklar nästa generations cellkultursystem för läkemedelsutveckling. Vi tillverkar högporösa och likformiga nätverk av nanofibrer i en patenterad tillverkningsprocess. Vårt mål är att erbjuda företag i tidig läkemedelsutveckling mer verklighetstrogna in-vitromodeller än dagens existerande. Med våra 3-dimensionella nätverk som bas för cellväxt vid forskningsstudierna blir resultaten mer lika in-vivostudier, färre djurstudier krävs och forskningen blir effektivare, snabbare och billigare.

Cellevate – Enhancing life-science through nanotechnology.

Kontakt: Maximilian Ottosson, VD, +46 (0) 736 333-390, maximilian.ottosson@cellevate.com

www.cellevate.com


Language: Swedish

About SmiLe

www.smileincubator.life