2018-02-13 15:24Press release

Demo Day – Health2B-bolagen tisdagen den 13 februari

Health2B är en global tremånaders företagsaccelerator som ges av SmiLe Incubator i Lund. I dag, tisdag den 13 februari, tar den fjärde omgångens entreprenörer examen. Det är sju spännande medicin- och hälsoteknikbolag som ska presentera sina företagsidéer inför över 100 investerare och industrifolk.

 

Inom Health2B får tidiga bolag intensiv affärscoaching och tillgång till ett brett nätverk av experter och kollegor i SmiLe community. Entreprenörerna får arbeta med sina egna produkter och parallellt delta i föreläsningar, säljträning och kvalitetsarbete. Bolagen utvecklas i en riktning som attraherar investerare och kunder.

 

I dag hålls Demo Day Health2B

När:     Demo Day hålls tisdagen den 13 februari, kl 16.00-19.30
Var:     SmiLe Incubator, Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund.

Eventet hålls i SmiLes lokaler på våning 2. Lättare förfriskning och tilltugg serveras.

 

Evenemanget inleds med att Henrik Ahlén, rådgivare inom eHälsa, ger en föreläsning på ämnet Den digitala transformationen av hälso- och sjukvården.

 

Därefter pitchar omgångens sju bolag sina affärsidéer och vad de behöver för att snabbt komma vidare med bolagsutvecklingen. De kan komma att efterlysa kompetens, finansiering, samarbetspartner, testpersoner eller liknande.

 

– Det här är fjärde omgången av Health2B, och det är med stolthet jag konstaterar att våra alumner skördar framgångar. Jag är övertygad om att vi kommer att höra mer även om denna omgångens bolag framöver, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator.

 

Alla bolagen i Health2Bs fjärde omgång listas här, och mer information finns på http://www.health2b.life/batch-fall-2018/:

  • Active Mama - Aktiv och smärtfri med hjälp av bäckenbältet Active Mama.
  • M-Vitae - Trygg och guidad hantering av bröstproblem som inte är cancerrelaterad.
  • Mamio - Artificiell intelligensbaserad lösning som assisterar och övervakar medicinintag.
  • Medotemic - System för analys och behandling av avvikande gångmönster.
  • Open Logger - Intelligenta IoT-system kopplar ihop all kritisk utrustning på laboratorier och sjukhus.
  • Poow - En superhjälte som hjälper barn med ätovilja och dålig aptit att vilja äta.
  • Wireless Health - Portabel EKG-lösning med kliniskt praktisk och avancerad molnanalys.

 

Mer information om Henrik Ahlén: Han är rådgivare och produktionsledare inom eHälsa. Han hjälper organisationer inom vård, omsorg och hälsa att förstå och undersöka nya digitala möjligheter och utveckla eHälsotjänster. Henrik Ahléns första projekt inom eHälsa var redan 1991 då han var med och utvecklade en interaktiv utbildning för Apoteksanställda. Henrik beskriver hur tekniken gör det möjligt att hitta nya sätt att bedriva sjukvård och egenvård.

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator, telefon: 073 4000433, mejl: ebba@smileincubator.life. Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat 1 650 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.