2017-05-10 07:19Press release

Entreprenörer och forskare ska tala om cancer

100-talet entreprenörer och forskare väntas komma till en heldag med ”Focus on Cancer Collaboration” på Medicon Village i Lund den 16 maj. Deltagarna ska hitta nya former för samarbeten mot cancer mellan kliniker, forskare och företag. Ett tiotal företag kommer från SmiLe Incubator, som är med och sponsrar eventet.

Evenemanget hålls för fjärde gången och arrangeras av Lunds universitets cancercentrum (LUCC), LU Innovation, Medicon Village, BBMRI.se, Medicon Valley Alliance och SmiLe Incubator.

– Vi har ett stort antal bolag i SmiLe community som arbetar med diagnostik och terapi relaterat till cancer, så vi har ett stort intresse av att vara med och stödja ”Focus on Cancer Collaboration”. Vi tror på att samarbeten ger mångfaldigt bättre resultat, säger Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator.

Mer information om dagen finns här.

 

För mer information kontakta:

Ebba Fåhraeus, VD på SmiLe Incubator                                 

Mobile: +46 734000433                                                                 

e-mail: ebba@smileincubator.life  

Eller besök vårt pressrum.

                                         


Language: Swedish

About SmiLe

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.