2019-01-24 08:36Press release

Exitfest för åtta bolag från Smile Incubator

I morgon firar vi de åtta bolag som under förra året lämnat SmiLes life science-inkubator och fortsätter utvecklingsresan på egen hand. Detta efter att under ett antal år fått stöd av experter inom affärsrådgivning, utbildning samt exponering mot internationella investerare och industri. Många av dem har också utnyttjat SmiLes v��lutrustade laboratorier.

 

SmiLes mål är att ta in runt tio nya uppstartsbolag per år och att cirka tio bolag samtidigt lämnar inkubatorn. Varje bolag får skräddarsydd hjälp att utmana och vässa sina affärsidéer och stöd att växa.


Sedan 2007 då life science-inkubatorn grundades har 41 bolag tagit examen. Totalt har SmiLe hjälpt 70 bolag att utveckla sina produkter för bättre hälsa, inklusive dagens 22 medlemsbolag. Av dessa är 90 procent fortsatt aktiva eller växande.

Bolagen som lämnat SmiLe Incubator 2018 har dragit in nära 20 miljoner kronor i riskkapital sedan 2014.

– Tillsammans med SmiLes stöd får de nya entreprenörerna, som ofta är ensamma i början, ”kollegor” som visserligen sitter i andra bolag i vår stimulerande miljö men som har liknande tekniska, regulatoriska eller marknadsmässiga funderingar. Inte minst kan de ha roligt tillsammans. Vi önskar alla exitbolag lycka till och jag är övertygad om att vi kommer att få höra mer positiva nyheter från dessa bolag i framtiden, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator.


Exitfesten: den 24 januari kl 16-19 i SmiLe Incubators lokaler på Medicon Village i Lund.

 

 

Följande åtta bolag lämnade SmiLe Incubator under 2018:
Longboat Explorers, Emmace, ImmuneBiotech, Apoglyx, Edvince, Akuru Pharma, Truly Labs samt Instant Advice.



För information om SmiLe kontakta: Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator,  073-4000433, ebba@smileincubator.life


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper nystartade företag att kommersialisera sina idéer. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans med alumni hittills har attraherat 2 400 MSEK i riskkapital sedan 2014. SmiLe ger bolagen tillgång till välutrustade lab och en stor community. Cirka 100 personer med runt 20 olika nationaliteter, där 25 procent av vd:arna är kvinnor, arbetar på SmiLe Incubator, som grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. www.smileincubator.life