2019-12-18 18:59Press release

Fortsättning för Open Lab Skåne

Open Lab Skåne-projektet har fått förlängd finansiering i ytterligare tre år. Projektet innebär att småföretag får tillgång till välutrustade laboratorier, och därmed till avancerad utrustning och specialkompetens. Syftet med projektet är att främja utvecklingen av nya produkter och tjänster.

 

Open Lab Skåne kommer nu kunna fortsätta att främja utvecklingsprojekt genom att öppna upp laboratorier och tillhandahålla utrustning och kompetens inom life science, materialvetenskap, livsmedel och kemi.

 

Detta är ett samarbete mellan Malmö universitet, Lunds universitet och SmiLe Incubator. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Skåne. Projektet stöttas även av Medeon Science Park & Incubator och Medicon Village.

 

– Vi ser fram emot att välkomna många nya företag de kommande tre åren, säger Magdalena Almén, projektledare för Open Lab Skåne från 2020.

 

– Vi är glada att även fortsättningsvis kunna erbjuda småbolagen denna möjlighet. Instrumenten, den övriga utrustningen och experthjälpen kan annars vara svår att skaffa för ett litet bolag. Därför kan detta vara en stor fördel för bolagen, säger Per Brunmark, projektansvarig vid SmiLe Incubator. 

 

 

För mer information kontakta:

Magdalena Almén, projektledare för Open Lab Skåne och koordinator vid Malmö universitet, 040-6657667, magdalena.almen@mau.se

 

Marie Wahlgren, professor vid institutionen för livsmedelsteknik, 046 - 222 83 06, marie.wahlgren@food.lth.se

 

Per Brunmark, projektansvarig vid SmiLe Incubator, 0768-504427, per@smileincubator.life 

therese.nordstrom@mah.se


 

Fakta om Biofilms – Research Center for Biointerfaces: Biofilms är en forskningscenter på Malmö universitet med fokus på material och life science. Gemensamt för våra forskare är intresset för biologiska gränsytor dvs forskning på mucosa, hud, kärlvägg, munhåla etc. Vi har expertis inom kemi, odontologi, oral biofilm, matematiska modellering, cellbiologi och farmakologi. Vårt forskningcenter har lång erfarenhet av att samarbeta med föreatg och relatera till deras behov.

 

Fakta om Institutionen för Livsmedelsteknik: Institutionen för Livsmedelsteknik tillhör Tekniska fakulteten vid Lunds universitet (LTH). Vi bedriver forskning och utbildning för design och produktion av livsmedel och läkemedel för Utveckling, Hållbarhet och Välmående. Institutionen för Livsmedelsteknik består av de tidigare enheterna Livsmedelsteknik, Livsmedelsteknologi och Livsmedelsteknisk högskoleutbildning. 


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe Incubator är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. I dag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans med våra alumnibolag hittills har attraherat drygt tre miljarder kronor i riskkapital sedan 2014. I erbjudandet ingår en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument.