2017-09-21 11:48Press release

Gedea Biotech i Venture Cups Sverige-final som avgörs idag

Gedea Biotech är en av 15 finalister i den nationella Venture Cup-finalen i Lund den 21 september. Bolaget gick vidare efter vinst i södra Sveriges delfinal i klassen ”Game changer”. Gedea Biotech utvecklar en antibiotikafri, lokal behandling med helt ny verkan mot vaginala infektioner, och bolaget finns sedan någon månad i life science-inkubatorn SmiLe i Lund.

Gedea Biotech ger sig in i ett indikationsområde där dagens behandlingar oftast inte har tillräcklig effekt och där det finns problem med resistens i samband med behandlingarna. Många kvinnor lider av upprepade vaginala infektioner utan att bli botade.

Gedea Biotechs substans är säker, då den är naturligt förekommande och godkänd som livsmedelstillsats. Den verkar på ett helt nytt sätt genom att angripa infektionen djupare i vävnaden. Dessutom dödar den inte infektionen utan tränger undan den – och orsakar därför inte resistens.

– Om två till tre år räknar vi med att ha en CE-godkänd vaginaltablett för lokal behandling mot svampinfektioner, den första i sitt slag som botar besvären effektivt och även kan tas i förebyggande syfte. Men den är också effektiv mot bakterieinfektioner och det blir nästa indikation, säger Annette Säfholm, vd Gedea Biotech.

De 15 finalisterna pitchar live på scenen inför publik och jury. Vinnaren belönas av SJ med ett års fria affärsresor i första klass. I den nationella finaljuryn sitter bland andra Christian Lauritzen från Eicorn, Eva Fors från Google Cloud Nordic, Elisabeth Brevenson grundare av Beepsend, Thomas Torounidis från Awa Ipro, och Jacob Youssef från Candy People.

– Gång på gång får vi bevis på att södra Sverige har enormt duktiga entreprenörer inom life science genom att de får olika utmärkelser, vilket inte minst visar sig i detta tillfälle där Gedea Biotech stått sig fantastiskt bra i skarp konkurrens, säger Ebba Fåhraeus, vd SmiLe Incubator.

 

För mer information kontakta: Annette Säfholm, vd på Gedea Biotech, +46 (0)708-918681, annette.safholm@gedeabiotech.comwww.gedeabiotech.com


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life