2018-12-05 09:54Press release

Gedea Biotech kom trea i EU-tävlingen EIT Health

Gedea Biotech placerade sig på plats tre i gårdagens Europafinal av EIT European health catapult, i kategorin Biotech. Gedea fick även publikens pris. Det betyder att bolaget är ett av Europas absolut bästa uppstartsbolagen inom hälsa. Gedea Biotech är medlem i SmiLe Incubator och är ett av LU Holdings portföljbolag.

Gedea Biotech vann prissumman €10.000 för sitt tredje pris och fick €10.000 för att de valts till publikens favorit, och fick därmed lika mycket som förstapristagaren, totalt €20.000 Efter månader med ett antal deltävlingar utspelade sig detta vid finalen igår den 4:e december på EIT Health Summit i polska Lodz.

– Stort grattis till Annette Säfholm, vd för Gedea, som presenterat bolagets oerhörda potential på ett övertygande vis i dagens final. Hela denna ”resa” har förstås gett Gedea många viktiga kontakter bland annat till internationellt topprankade investerare, och även visat upp vilken hög klass södra Sveriges innovativa företag och universitetsforskning håller. Det är också ett kvitto på att SmiLes stöd inom affärsutveckling ger kraftig effekt på bolagens utveckling, säger Ebba Fåhreaus, vd för SmiLe Incubator.      

 

Gedea Biotechs verksamhet baseras på forskning vid Lunds Universitet av Olov Sterner, Sophie Manner och Ulf Ellervik på Kemicentrum tillsammans med Helena Strevens, överläkare i gyn/obstetrik på Kvinnokliniken på SUS. 

 

Gedea Biotech är medlemmar i SmiLe Incubator, en business inkubator inom life science som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer genom att erbjuda affärsrådgivning, laboratorier och nätverk. Bolagen finns även i LU Holdings företagsportfölj. www.smileincubator.life  www.innovation.lu.se

 Se en filmad intervju med Gedea Biotechs vd Annette Säfholm

Om Gedea Biotech:
 Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för vaginala infektioner. Vaginala infektioner kan orsakas av både bakterier och svamp och Gedeas behandling förväntas ha god effekt mot båda. Inom kort genomförs den första kliniska studien med GDA001 på patienter med vaginal svampinfektion. 
Kontakt: vd Annette Säfholm, +46 (0)708-918681, 
www.gedeabiotech.com


Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa

EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta bengt.stavenow@innovationskane.com


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life