2018-05-16 12:45Press release

Gedea Biotech och Xintela är nominerade till årets SwedenBIO-pris

Life science-bolagen Gedea Biotech och Xintela, som har tillhörighet till SmiLe Incubator i Lund, har blivit nominerade till årets SwedenBIO-Award. Bland de totalt tio nominerade bolagen kommer tre att väljas ut av en jury vid en tillställning i dag på Rådhuset i Malmö.

SwedenBIO är en branschorganisation för life science i Sverige och har totalt drygt 240 medlemsföretag. Dessa har verksamhet inom bland annat läkemedelsutveckling, bioteknik, medicinteknik och diagnostik eller finansiering, immaterialrätt och juridik.

I år har tio bolag nominerats till SwedenBIO-Award, som är branschens eget pris och består, utöver äran, av ett vandringspris och två delegatplatser till Nordic Life Science Days. Två av dessa tio bolag är Gedea Biotech som är medlem i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund, och Xintela som tidigare varit medlem och nu har alumni-medlemskap.

De nominerade företagen kommer att bedömas enligt följande kriterier:

  • ha ett gott renommé i branschen generellt
  • ha uppvisat extraordinära prestationer vad gäller egen forskning och utveckling, affärsutveckling, tillväxt eller liknande
  • ha bidragit till samhällelig nytta som understryker betydelsen av en framgångsrik life science-industri i Sverige
  • vara ett life science-företag som är medlem i branschföreningen SwedenBIO

Vinnarna ska tas fram av en jury som består av SwedenBIO:s styrelse samt en representant för årets prissponsor HealthCap.

De tio nominerade bolagen till SwedenBIO-Award 2018 är: Bioarctic, Galenica, Gedea Biotech, Hansa Medical, Ilya Pharma, Isconova / Novavax, Scandinavian Biopharma, Verigraft, Wilson Therapeutics och Xintela.

Bland tidigare vinnare finns skånska Alligator Biosciences, Cellavision, BioInvent och storbolagen Recipharm och Vitrolife.

 

Information om Gedea Biotech: Gedea Biotech utvecklar en antibiotikafri, säker och effektiv behandling för vaginal svampinfektion, och har en substans av naturligt ursprung som angriper orsaken till sjukdomen på ett nytt sätt. http://www.gedeabiotech.com

Information om Xintela: Xintela är ett biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på två områden där behovet av nya och bättre behandlingsmetoder är mycket stort: ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget är noterat på Nasdaq First North. www.xintela.se

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator, 073 4000433, 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat 1 650 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. www.smileincubator.life