2018-06-15 12:33Press release

Gedea till Almedalen på finalplats i Serendipity Challenge

SmiLe-bolaget Gedea Biotech är i final i Serendipity Challenge, entreprenörstävling för Nordens främsta startup- och tillväxtbolag. Finalen där 50 bolag tävlar om bland annat priset “Årets startupbolag” sker i Almedalen.

Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och en teknologiarena öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch.

Tävlingen arrangeras för femte året i rad och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävlar om bland annat titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. Under tre dagar, måndagen den 2 juli till onsdagen den 4 juli, pågår huvudfinal, seminarier, utställningar, affärsmöten och mingel.

Gedea Biotech tävlar i klasserna ”Publikens pris", ”Industrins pris" samt ”Nordeas partnerpris".

Tävlingen syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.Gedea Biotech är ett bolag i SmiLe Incubator, affärsinkubator inom life science som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer, och erbjuder affärsrådgivning, välutrustade laboratorier och ett stort nätverk.


Om Gedea Biotech: Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för vaginala infektioner. Vaginala infektioner kan orsakas av både bakterier och svamp och Gedeas behandling förväntas ha god effekt mot båda. Substansen GDA 001 är en naturlig produkt som alltid varit del av vår omgivning. Den verkar genom en ny mekanism som förhindrar utveckling av biofilm och sänker pH. Därigenom förhindras svamp och bakterier från att etableras och infektera vagina. Under hösten 2018 genomförs den första kliniska studien med GDA001 på patienter med vaginal svampinfektion.


För information om Gedea Biotech kontakta:

Annette Säfholm, vd,
Telefon: 073 4000433
Mejl: annette.safholm@gedeabiotech.com


Om Serendipity Innovations:
 Serendipty Innovations arrangerar tillsammans med ett antal partnerbolag tävlingen Serendipity Challenge. Det startades 2004 av Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya. De är barndomsvänner som kom till Sverige som flyktingar från Iran på åttiotalet och som efter studier har blivit mycket framgångsrika företagare.

 


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life