2018-02-19 15:03Press release

Health2B-bolagen tog examen och fick investerarkontakter

Deltagarna i fjärde omgången av healthtech-acceleratorn Health2B presenterade sina bolag på tisdagens Demo Day. Publiken bestod av ett hundratal investerare och kollegor i en fullpackad lokal hos SmiLe Incubator.


– Entreprenörerna i denna gruppen är väldigt marknadsfokuserade och har spännande produkter. Jag förutser att flera av bolagen kommer att få extern finansiering från investerarna som var här på Demo Day, säger Stefan Mossberg från SmiLe, chef för Health2B-acceleratorn.

På Demo Day gick bolagen på catwalk genom publiken och pitchade sina affärsidéer. Moderator var Nick Hawtin, affärsutvecklare och pitch-tränare. Varje bolag blev snabbt bedömda av SmiLes expertpanel, bestående av:

 • Annette Melander Berg från investerarnätverket Connect Sverige Region Syd,
 • Johan Olsén som är affärschef vid Almi Invest,
 • Sarah Fredriksson som är vd för PULS Invest, och
 • Thomas Unt, affärsutvecklare inom finansiering vid SmiLe Incubator.

           

Panelen gav omedelbara omdömen vad de trodde om affärsmöjligheterna, och delade på stående fot med sig av sina bästa nätverkskontakter till respektive bolag.

– Det är fantastiskt att få vara med och ”kickstarta” bolagens utveckling och kunna ge dem de bästa förutsättningarna för att gå vidare efter acceleratortiden och lyckas med sina affärsidéer, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator som arrangerar acceleratorn.

Bolagen har utvecklats starkt under tiden i acceleratorn och kommer att utmärka sig i näringslivet. Håll utkik efter

 • Active Mama som är ett snyggt och bekvämt magbälte kombinerat med app och smärtlindringsapparat mot smärta hos gravida kvinnor.
 • Poow som utvecklat en rolig app som förmår barn med ätstörningar att äta och därmed må bättre.
 • Bröstkoll som är en app för stöd vid bröstproblem som inte är cancerrelaterade.
 • Medotemic med sitt system för analys och behandling av avvikande gångmönster som stöd för gångrehabilitering.
 • Open Logger som har smarta system för loggning av kritiska parametrar från utrustning på laboratorier och sjukhus,
 • Mamio som har en AI-lösning som övervakar medicinintag.
 • WirelessHealth som har en portabel EKG-lösning med praktisk och avancerad molnanalys.

Kommentarer från några av de sju bolagen som deltagit i fjärde omgången av Health2B: ”vi har fått två nya kundkontakter”; ”fantastiskt hur coacherna i Health2B omedelbart delade med sig av sitt nätverk så att vi kom vidare”; ”acceleratorn har hjälpt oss fantastiskt mycket”. 

Health2B är ett projekt inom Business Incubation 2020

 

För mer information om Health2B: 
http://www.health2b.life/batch-fall-2018/:

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat 1 650 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.