2018-01-22 15:18Press release

Health2B-bolagen träffar investerare den 13 februari

Med en månad kvar av Health2B, den globala tremånaders accelerator som ges av Smile Incubator i Lund för fjärde gången, går sju entreprenörer snart i mål.
   Bolagen ska presentera sina innovativa lösningar inom e-hälsa och medicinteknik för investerare, branschfolk och andra intresserade på Demo Day den 13 februari.

Health2B ger tidiga bolag tillgång till ett brett nätverk av experter och en miljö, SmiLe community, med bolag inom samma och närliggande branscher. Entreprenörerna får arbeta med sina egna produkter, och parallellt delta i föreläsningar, säljträning och kvalitetsarbete. Bolagen ska utvecklas i en riktning som attraherar investerare och kunder. Metodiken bygger på ständig återkoppling från intressenter med efterföljande justering av affärsplan och produkt.

Anmälan till Demo Day den 13 februari kan göras nedan. Henrik Ahlén, en av Sveriges största strateger inom e-hälsa, föreläser.

Open Logger – ett av de aktuella Health2B-bolagen – har en molnbaserad tjänst som sparar data löpande från kritiska givare i exempelvis kylskåp och frysar eller partikel- och gasindikatorer. Nu har bolaget tagit ett rejält kliv framåt i utvecklingen av sin tjänst.

– Hittills har vi erbjudit loggning och lagring av data. Nu kommer vi kunna öka värdet för våra kunder. Vi ska bearbeta insamlad data så att kunderna kan upptäcka förut okända samband och få högre kvalitet på forskning och loggning. Genom att delta i Health2B har vi fått finansiell och praktisk hjälp att placera ut våra loggrar på SmiLes laboratorium för att testa vår nya tjänst, säger Tomas Hoflund, en av grundarna.

Han uppskattar den kreativa miljön på SmiLe och har utökat sitt nätverk genom att ingå i SmiLes community.

Active Mama – som också medverkar i Health2B – har utvecklat ett välsittande bälte som aktivt reducerar smärtan hos gravida kvinnor med foglossningsbesvär.

– Trots att min produkt inte var klar när jag kom hit, har jag nu kommit så långt att jag producerar en testversion av bältet och har en utstakad plan över de steg jag ska ta för att skala upp, ta produkten ut i Europa och vidareutveckla produkten genom att ta fram en app, säger grundaren Gertrud Blomstrand.

Hon är överraskad och glad över all hjälp som finns att få inom ämnen som CE-märkning, marknadsföring med mera.

Alla bolagen i Health2Bs fjärde omgång listas här, och mer information finns på http://www.health2b.life/batch-fall-2018/:

  • Active Mama - Aktiv och smärtfri med hjälp av bäckenbältet Active Mama.
  • M-Vitae - Trygg och guidad hantering av bröstproblem som inte är cancerrelaterad.
  • Mamio - Artificiell intelligensbaserad lösning som assisterar och övervakar medicinintag.
  • Medotemic - System för analys och behandling av avvikande gångmönster.
  • Open Logger - Intelligenta IoT-system för kritisk utrustning på laboratorier och sjukhus.
  • Poow - En superhjälte som hjälper barn med ätovilja och dålig aptit att vilja äta.
  • Wireless Health - Portabel EKG-lösning med kliniskt praktisk och avancerad molnanalys.

 

Anmäl er till Health2B Demo Day

När:  13 February 2018, kl 15.30-19.30
Var:   SmiLe Incubator, Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund. Eventet hålls i Fikarummet på våning 2.
Föreläsare:      Henrik Ahlén (eHealth strategist) föreläser om "The Digital Transformation of Health Care". Han kommer att berätta om varför och hur alla inom hälso- och sjukvård bör tänka annorlunda och tillämpa smart och ny teknik för att överleva och blomstra.  
Sign up here

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.

 


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat 1 650 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.