2017-12-19 12:11Press release

Iconovo sluter avtal med läkemedelsbolag värt 2.8 million EUR

Iconovo, en svensk utvecklare av inhalationsprodukter har tecknat ett produktutvecklings och licensavtal med indiska, Intas Pharmaceuticals Ltd.

Iconovo AB har tecknat ett produktutvecklings och licensavtal med Intas Pharmaceuticals Ltd. Avtalet som är värt 2,8 miljoner EUR omfattar Iconovos egenutvecklade inhalator ICOres samt tillhörande pulverformulering för behandling av astma och KOL. Avtalet inkluderar en royaltyavgift när produkten når marknaden.

– Detta andra avtal är en viktig milstolpe för Iconovo. Återigen validerar vi vår affärsmodell och får ett erkännande för våra inhalatorer och vår formuleringsutveckling. Vi är glada att samarbeta med Intas Pharmaceuticals i detta utvecklingsprojekt. Säger Orest Lastow, VD för Iconovo.”

Iconovo utvecklar pulverinhalatorer för licensiering till läkemedelsföretag. Cirka. 500 miljoner människor lider av sjukdomar I luftvägarna över hela världen och marknadsvärdet för behandlingen av dessa uppgår till ca 40 miljarder USD. Iconovos inhalationsplattform omfattar; ICOres, en reservoarinhalator, ICOcap, en kapselinhalator och ICOone, en engångsinhalator. Iconovo erbjuder också en komplett utveckling av torrpulverformulering. Den primära marknaden är generiska företag som agerar globalt och är aktiva inom eller har planer på att ge sig in i marknaden för luftvägssjukdomar men saknar tillgång till inhalatorer. Iconovos inhalatorer är primärt avsedda för astma och KOL men kan också användas för vacciner och biomolekyler. Iconovo är baserat på Medicon Village i Lund.

 

Om Intas Pharmaceuticals Ltd.
Intas är bland de 10 största indiska läkemedelsbolagen och det största privata läkemedelsföretaget i Indien med en årlig omsättning på över 1 miljard dollar, varav 60 procent kommer från internationell verksamhet. Gruppen har närvaro i 70 länder över hela världen och mer än 80% av exportintäkterna kommer från USA, Storbritannien och EU.

 

Kontakta:
Dr Orest Lastow, VD
Telefon +46 76-5422220
Orest.Lastow@iconovo.se
www.iconovo.se

 

Iconovo är ett bolag i SmiLe Incubator, en inkubator som hjälper entreprenörer inom life science att kommersialisera sina affärsidéer och är beläget på Medicon Village i Lund. www.smileincubator.life 


Language: Swedish

About SmiLe

www.smileincubator.life