2017-06-21 07:07Press release

Iconovo tar in 22 miljoner kronor i nytt kapital

SmiLe Incubator-bolaget Iconovo AB har genomfört en framgångsrik nyemission. Emissionen blev övertecknad och beloppet uppgick till 22,5 miljoner kronor.

Iconovo är en av världens främsta utvecklare av inhalatorer för läkemedel mot bland annat astma och KOL. Det nya kapitalet ska användas för att bredda Iconovos erbjudande genom att även inkludera utveckling av läkemedelsberedningar.

Iconovo kommer att erbjuda utveckling av en komplett läkemedelsprodukt som består av både en inhalator och läkemedelsberedning. Detta är ett mycket starkt och unikt erbjudande i branschen. Iconovo har redan tecknat ett avtal som innefattar en licensaffär och ett produktutvecklingsuppdrag med det amerikanska bolaget Amneal Pharmaceuticals som gör generiska läkemedel. Affären innefattar upfront- och milestones-betalningar samt framtida royalty-intäkter. Värdet av affären är i storleksordningen medelhögt ensiffrigt miljonbelopp i EURO.

Iconovo har precis flyttat till större lokaler och specialanpassade laboratorier. Stora investeringar har gjorts i utrustning och rekrytering av nyckelkompetenser.

– Våra kunder har länge efterfrågat en komplett läkemedelsprodukt. Jag är mycket glad över att nu kunna erbjuda våra kunder utveckling av både inhalator och läkemedelsberedning, säger Orest Lastow, vd på Iconovo.

Iconovos grundare träffades när de arbetade tillsammans på AstraZeneca. Tillsammans skapar de nu tekniska lösningar för inhalation av läkemedel, som ger dem en särställning på marknaden.

– Vi är väldigt glada över deras framgång och jag är stolt över att SmiLe kan fungera som stöd till entreprenöriellt ledda bolag som har ambition att växa på en internationell marknad, säger Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe incubator.

 

För ytterligare information kontakta:
Orest Lastow, vd, Iconovo AB
Mobil: +46 765422220
e-mail: 
orest.lasow@iconovo.se 

Om Iconovo:
Iconovo är ett svenskt företag som utvecklar inhalationsprodukter för licensiering. Produkterna är baserade på Iconovos egenutvecklade och patenterade inhalatorer. Iconovos team har en unik erfarenhet och kompetens inom utveckling av inhalationsprodukter. Iconovo utvecklar kompletta produkter som består både av en inhalator och en läkemedelsberedning. Produkterna är främst avsedda för läkemedel mot Astma och KOL, men också för vaccin och biologiska läkemedel. Iconovos ambition är att bli en ledande leverantör av nya inhalationsprodukter på en global marknad. Iconovo är medlem i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life