2018-06-20 12:29Press release

ImmuneBiotech i strategiskt samarbete med en av Europas ledande producenter av probiotiska mjölksyrebakterier

ImmuneBiotech AB, ett microbiota-företag som utvecklar probiotiska kosttillskott baserat på omfattande forskning, har ingått ett strategiskt samarbete med Sacco S.r.l. för uppskalning av tillverkningsprocesser samt kommersiell produktion av sin första produkt GutMagnificTM.

Genom avtalet med Sacco kommer GutMagnificTM vara klart för marknadsintroduktion redan under nästa år.

GutMagnificTM är en vetenskapligt framtagen super-konsortium av nyttiga bakterier. Produkten kommer att säljas som ett kosttillskott baserat på kliniska data. GutMagnificTM kan användas vid flera tillstånd, som t.e.x. IBS, en av våra vanligaste sjukdomar som drabbar 10-15% av befolkningen, men även vid antibiotika inducerad diarré, Clostridium difficile-infektion och kronisk trötthetssyndrom (ME/CFS).

Sacco S.r.l. grundades 1934 och är en av Europas ledande tillverkare av probiotiska stammar och produkter. Sacco är en del av Sacco System där även CSL och svenska Kemikalia ingår. www.saccosystems.com


ImmuneBiotech är ett bolag i SmiLe Incubator, affärsinkubator inom life science som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer, och erbjuder affärsrådgivning, välutrustade laboratorier och ett stort nätverk.


För mer information www.immunebiotech.com/media/

Shahram Lavasani, CEO
s.lavasani@immunebiotech.com
+46 707 40 86 61
ImmuneBiotech AB
www.immunebiotech.com


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life