2017-11-21 12:20Press release

Inkubatorbolag pitchar inför Connects affärsänglar

På fredagen hölls en investerarträff hos SmiLe Incubator där några av södra Sveriges intressantaste life science-bolag pitchade sina affärsplaner inför ett 60-tal personer – varav nära hälften var investerare. Bolagen är på jakt efter finansiering och hade under oktober drillats i vass presentationsteknik inför träffen.

Pitchträningen och investerarträffen genomfördes av affärsängelnätverket Connect Sverige Region Syd i samarbete med Smile Incubator, Medeon Science Park & Incubator och Invest in Skåne inom ramen för projektet Southern Sweden Going Global.

Syftet är att life science-bolag som söker kapital ska komma i kontakt med investerare och påbörja en dialog och i förlängningen ta in externt kapital.

– Vi vill helst att dialogerna ska resultera i att alla bolagen får investering, då har vi lyckats, eftersom vårt uppdrag är att hjälpa till att skapa tillväxt genom att koppla ihop entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. Vi vill att investerare ska få upp ögonen för hur många bra life science-bolag det finns i regionen, säger Annette Melander Berg, ansvarig för Tillväxtkapital inom Connect Sverige Region Syd.

Av de 16 bolag som genomgick träningen valdes 10 bolag ut, de som bedömdes mest mogna att ta in kapital och träffa investerare. De presenterade sina affärsplaner, tidplaner och finansieringsbehov.

– Det märks att intresset för tidiga life science-bolag har ökat kraftigt. Vi tycker det är mycket positivt att vi kan ge denna möjlighet till företagen i samverkan med andra aktörer där var och en bidrar med sin spetskompetens istället för att göra allt själva, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator och ordförande för Connect Sverige Region Syd.

 

Bolagen som presenterade sina affärsplaner:

Akuru Pharma 
– utvecklar nya diagnostikmetoder och behandlingsmetoder för patienter med njurcancer.

Cellevate – utvecklar nästa generations cellkultursystem för utveckling av nya läkemedel, och tillverkar högporösa och konsistenta nanofibrer genom en patenterad tillverkningsprocess. Fibrerna har även stor potential för användning inom andra branscher.

Finn Medicinen – utvecklar ett digitaliserat hjälpmedel som hjälper patienter att ta medicinen säkert och korrekt i hemmet.

Gedea Biotech ­– utvecklar en ny sorts antibiotikafri och säker behandling av vaginala svampinfektioner som effektivt botar besvären.

ImmuneBiotech – utnyttjar bolagets kunskapsbank inom mikrobiom-forskningen och utvecklar nya behandlingar som består av probiotiska, immunobiotiska och synbiotiska formuleringar av ett antal specifikt utvalda bakterier.

Innovosens – utvecklar en ny sensor som kan avläsa flera parametrar i samma enhet och som genom connected health ger diabetiker en individuellt anpassad diabeteshantering.

Medow – utvecklar arbetsbesparande och glädjebringande sjukvårdsprodukter med innovativa lösningar till vanliga problem. Första produkten är ett IV-armband som håller intravenösa slangar på plats, säkert och bekvämt.

OncoSignature – utvecklar och erbjuder lösningar för individanpassade cancerbehandlingar. De identifierar biomarkör-signaturer i patienterna som kan användas för att välja ut rätt patient för rätt läkemedel.

Pila Pharma – utvecklar en helt ny typ av diabetesmedicin, som verkar på ett nytt sätt och kan tas enkelt, som tablett.

Speximo – erbjuder en ingrediens som medför ett helt nytt sätt att tillverka hållbara produkter. Den ger behaglig efterkänsla och har skyddande samt frisläppande egenskaper.

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon:073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.