2018-10-31 10:24Press release

Medow levererar innovativa armband till sina första sjukhuskunder

 

SmiLe-bolaget Medow har utvecklat ett snyggt armband som effektivt säkrar intravenösa slangar vid exempelvis dialys eller dropp. Bolaget har nu sänt iväg leveranser till sina första kunder, avdelningar på bland annat Skånes universitetssjukhus, Helsingborgs lasarett och Länssjukhuset Ryhov.

 

 

– Vi började utveckla armbandet för drygt två år sedan och har under den tiden utfört tester på olika sjukhus i tre omgångar. Totalt har 19 olika avdelningar varit med i vår utvecklingsprocess vilket vi är mycket tacksamma för då det är otroligt viktigt att få feedback från slutanvändarna under produktutvecklingen, säger Frida McCabe, medgrundare till Medow.

 

Normalt fixeras slangar på patienter med specialtejp, som ofta lossnar efter ett tag eller skadar patientens hud. Armbanden upplevs ge en betydligt bättre fixering och är dessutom lätta att hantera och sköna att ha på sig, enligt patienter och sjukvårdpersonal som deltagit vid tester på avdelningar. Armbanden är tänkta att levereras i flera glada färger.

 

Medow har även sålt provexemplar av produkten till flera distributörer i olika delar av Europa som ska användas till att utvärdera marknaden, för att distributörerna ska kunna ta beslut om att ta in produkten i sitt sortiment. Diskussioner med flera olika distributörer pågår och avtal med en tysk distributör är snart på plats. 

 

– Att kunna sälja innovativa, enkla och färgglada produkter till sjukvården som gör skillnad för både patienter och personal är vad vi har jobbat hårt för under de senaste två åren och nu är vi äntligen där! säger Linn Wrangmark, medgrundare till Medow.

 

 

Medow är medlem i SmiLe Incubator, en life science inkubator som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina innovationer genom att erbjuda affärsutvecklingsstöd, laboratorier och nätverk. www.smileincubator.life 

 

För mer information, kontakta: Frida McCabe, medgrundare och produktutvecklare,  +46 (0)703 327559, frida.mccabe@medow.se; eller Linn Wrangmark, medgrundare och produktutvecklare, +46 (0)707 816012linn.wrangmark@medow.se

 

Om Medow: Medow AB grundades 2016 av Frida McCabe och Linn Wrangmark. Vi anser att vårdmiljön är alltför tråkig och komplicerad och därför kommer vi att erbjuda enkla och färgglada lösningar på de små problemen med stor inverkan. Den första produkten är ett armband för exempelvis dialyspatienter. Bolaget är medlem i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund. www.medow.se


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life