2019-12-12 19:01Press release

Medow skriver avtal med Baxter

 

Uppstartsbolaget Medow har ingått avtal med det globala medicinteknikbolaget Baxter, som därmed tar in Medows IV-bracelet i sin produktkatalog för att distribueras med start i Sverige. Medow är ett bolag i företagsinkubatorn SmiLe som finns på Medicon Village i Lund.

 

Medow har utvecklat IV-bracelet, ett armband som effektivt säkrar intravenösa slangar vid exempelvis dialys eller dropp, vilket har testats i stor omfattning på sjukhus. Normalt säkras slangar endast med tejp, vilket kan vara en osäker metod och kan kännas obekvämt.

 

Avtalet med Baxter ger i nuläget rättigheter att distribuera Medows armband i Sverige. Rättigheterna är inte exklusiva, och Medow har sedan tidigare avtal med andra aktörer i Sverige, Danmark och Norge. 

 

– Vi ser stor potential i det här avtalet och hoppas att det kan leda till mer. Vi är glada att fler patienter genom detta får möjlighet att uppleva fördelarna med att använda IV-bracelet, säger Frida McCabe, medgrundare.

 

IV-bracelet är framtagen för att vara enkelt att använda, ge en säker fixering av upp till tre slangar och kännas bekvämt för patienten. Dess glada färg är även tänkt att liva upp sjukhusmiljön.
 

 

För mer information, kontakta: Frida McCabe, medgrundare och produktutvecklare,  +46 (0)703 327559, frida.mccabe@medow.se; eller Linn Wrangmark, medgrundare och produktutvecklare, +46 (0)707 816012, linn.wrangmark@medow.se

 

Om Medow: Medow AB grundades 2016 av Frida McCabe och Linn Wrangmark. Vi anser att vårdmiljön är alltför tråkig och komplicerad och därför kommer vi att erbjuda enkla och färgglada lösningar på de små problemen med stor inverkan. Den första produkten är ett armband för exempelvis dialyspatienter. Bolaget är medlem i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund. www.medow.se


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

www.smileincubator.life