2019-10-02 06:39Press release

Prevas är ny sponsor till SmiLe Incubator

Från vänster: Peter Sundsten, Kristina Hallström, Per Brunmark, Maria Gren, Peter Johansson, Cecilia LarssonFrån vänster: Peter Sundsten, Kristina Hallström, Per Brunmark, Maria Gren, Peter Johansson, Cecilia Larsson

Konsultbolaget Prevas går in som guldsponsor till SmiLe Incubator. Företaget får kontorsplatser på SmiLe och ska guida inkubatorbolagen i djungeln av regler och kvalitetskrav i områden som läkemedel, diagnostik, e-hälsa och medicinteknik. Prevas är därmed ett av de sju sponsorbolag som stöttar SmiLe.

 

Genom att avtala med sponsorer knyter SmiLe Incubator kvalificerade experter närmare inkubatorns dagliga verksamhet. Sponsorerna blir en del av SmiLes community och får sitta och arbeta i SmiLes lokaler. De väljs ut i en noggrann utvärderingsprocess där typ av specialistkunskap, engagemang och erbjudanden till inkubatorbolagen vägs in.

 

– Det har länge varit vår dröm att få arbeta med SmiLe Incubator som driver Sveriges största inkubator inom life science. Det är inspirerande att få ta del av SmiLes erfarenheter och kunskaper men också få ta del av den energi och driv som finns inom inkubatorbolagen. Det är en förmån att få vara med och hjälpa dessa bolag från starten, att utveckla produkter och tjänster som förbättrar människors hälsa, välbefinnande och räddar liv, säger Maria Gren ansvarig för Prevas satsning inom Quality & Regulatory Compliance i södra Sverige.

 

Från vänster: Peter Sundsten, Kristina Hallström, Per Brunmark, Maria Gren, Peter Johansson, Cecilia Larsson

 

- Vi vill redan från start jobba nära inkubatorsbolagen. Detta för att på bästa sätt kunna samarbeta och ge expertsupport anpassad till specifik situation och behov. Regulatoriska frågor kan upplevas svåra. Vi vill avdramatisera detta, hjälpa bolagen att hitta rätt nivå tidigt i sin utveckling och i förhållande till affärsplanen. Annars kan det bli onödigt dyrt och i värsta fall kan arbete behöva göras om, fortsätter Maria Gren. 

 

Hon lovar att inkubatorbolagen kommer att få tillgång till hela Prevas kompetens, att konsulterna som jobbar i team ger svar ur flera perspektiv. Deras konsulter stöttar och delar kunskap med varandra så SmiLe får indirekt tillgång till fler än en konsult.

 

– Vi är jätteglada att Prevas konsulter vill komma till SmiLe och arbeta med våra bolag. Prevas kompetents inom life science och framför allt inom regulatoriska frågeställningar blir en väldigt viktig resurs för våra uppstartsbolag. Det är mycket svårt för ett litet bolag att själva välja rätt strategi inom det området, säger Per Brunmark, affärsutvecklare hos SmiLe Incubator.   

 

Övriga sponsorer till SmiLe Incubator är Sparbanken Skåne, Awa, Høiberg, Setterwalls, Zacco och Aqilion.

 

 

För mer information, kontakta: Ebba Fåhraeus vd för SmiLe Incubator, 073- 400 04 33,ebba@smileincubator.life 


Om Prevas:
 Prevas har funnits sedan 1985 och är utvecklingspartner till företag inom utvalda branscher. Vår passion är att lösa teknikutmaningar och tillsammans med våra kunder tar vi tillvara på teknikens och digitaliseringens framsteg. Quality & regulatory compliance, internet of things, mekanik, UX/UI, industriell IT & automation är några områdens om Prevas är aktiva inom. Exempel på innovationer är mobilt eHälsoverktyg för eftervård, världens säkraste cykelhjälm, molnbaserat underhåll och användande av kollaborativ robot i serieproduktion. kontor finns i Sverige, Danmark och Norge med ca 600 medarbetare. Prevas är börsnoterat på NASDAQ Stockholm sedan 1998. 


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat nära 290 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät och en dynamisk community samt välutrustade laboratorier vilket är unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes sponsorer är Sparbanken Skåne, Awa, Høiberg, Prevas, Setterwalls, Zacco och Aqilion. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 690 MEUR (Q2 2019). www.smileincubator.life