2018-05-26 12:39Press release

Samarbete ger gratis affärsrådgivning till hågade innovativa entreprenörer

För första gången går fem organisationer i det sydsvenska innovationssystemet ihop i en kampanj, där vi ger bort 1000 gratis affärsrådgivningstimmar – över telefon. Satsningen innebär att över 30 av Sveriges främsta affärsutvecklare finns redo att ge affärsrådgivning för att hjälpa fler entreprenörer inom life science, teknik och spel att komma längre, snabbare i deras bolagsresa. Detta pågår från 24 maj till 3 juli.

Vi siktar utanför de vanliga kanalerna för att hitta nya hågade entreprenörer bland forskare och andra inom akademi, företag och region i satsningen www.1000busyhours.nu . De fem organisationerna bakom initiativet – Smile Incubator, Blekinge Business Incubator, Minc, Ideon Innovation och Innovation Skåne – vill på detta sätt stötta entreprenörer inom allt från life science till IoT för att få se fler svenska framgångssagor.

  • Mer än 30 affärsutvecklare från fem organisationer i det sydsvenska innovationssystemet går nu för första gången ihop för att erbjuda alla Sveriges entreprenörer inom bland annat 1000 timmars gratis affärsrådgivning

  • Affärsrådgivarna har totalt mer än 600 års erfarenhet av rådgivning, och har hjälpt nu framgångsrika företag att växa, som exempelvis noterade cancerbolagen Cantargia och Immunovia, stamcellsbolaget Xintela, samt det hajpade duschbolaget Orbital Systems och Mapillary-grundarens tidigare bolag Polar Rose.

  • Nu kan vilken tech-entreprenör som helst i Sverige tillgodogöra sig det innovationsstöd som vanligtvis endast är till för entreprenörer i södra Sverige, och som hjälpt till att göra Malmö-regionen till en av Nordens främsta startup-hubbar. 

  • Organisationerna bakom initiativet har hjälpt till att skala fler än 1400 startups, och har expertkunskap inom rekrytering till sälj, global expansion och kapitalanskaffning, något tidiga entreprenörer nu får tillgång till genom nischad rådgivning över telefon.Presskontakt

För mer information kontakta: 
Veronica Söderström, 
veronica@b-b-i.se, 070-9360500                                          

Om #1000busyhours

#1000busyhours är en kampanj av fem startup-främjande organisationer i södra Sverige där man ger bort 1000 timmars gratis affärsrådgivning över telefon till tidiga tech-entreprenörer. Bakom initiativet står organisationerna Skåne Innovation, Minc, Ideon Innovation, Blekinge Business Incubation och Smile Incubator. Entreprenörer registrerar sig på 1000busyhours.nu, varpå deras valda affärsrådgivare kontaktar dem på entreprenörens valda tid och kontaktsätt.

Om Minc

Startup-huset Minc i Malmö rymmer en inkubator, en renodlad spelinkubator, acceleratorn Fast Track Malmö, samt Startup Labs, ett coworking space där entreprenörer kan sitta och jobba på sina idéer helt gratis i upp till sex månader. Minc driver dessutom ett ängelnätverk och Fast Track Capital, en ängelbackad riskkapitalfond som är knuten till acceleratorn Fast Track Malmö. Sedan Minc sattes upp av Malmö Stad år 2002 har hundratals innovativa bolag varit med i inkubatorprogrammet, inklusive internationella framgångssagor som Polar Rose, Hövding och Apsis.

Om Innovation Skåne

Innovation Skåne AB är det regionala innovationsbolaget. Innovation Skåne bidrar till regional tillväxt genom att utveckla skånska styrkeområden och genom att erbjuda affärsrådgivning till över 100 innovativa startups varje år. Vi bidrar också till ökad effektivitet och kvalitet i Region Skånes verksamheter genom innovation och externa samarbeten.

Om Blekinge Business Incubator

Blekinge Business Incubator har hjälpt företag i Blekinge att starta och växa sedan 2004. I incubatorn ryms även Gameport som är startade sin verksamhet redan 2002 och är Sveriges äldsta spelinkubator.   

Om Ideon Innovation

Ideon Innovation är en företagsinkubator i mitten av Ideon Science Park där människor med originella företagsidéer kan nå sin fulla potential. Ideon Innovation strävar efter ett samhälle där tillväxt bygger på mångfald av människor, idéer och kompetens. Utöver inkubatorn satsar Ideon Innovation på projektet The Yes Way som arbetar för att inkludera nya perspektiv kring entreprenörskap och samtidigt tar fram metoder för att praktisera dessa.För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe Incubator är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper nystartade företag att kommersialisera sina idéer genom attstödja bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument. I dag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen hittills har attraherat 1 650 MSEK i riskkapital sedan 2014. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.