2020-04-06 14:06Press release

Samtalsterapeut lanserar online-kurs för mental hälsa

 

Sofia Allberg har startat företaget Moodhero som ska erbjuda forskningsbaserade onlinekurser inom mental hälsa. Samtliga kurser ska innehålla föreläsningar samt övningar som görs på egen hand. Den första kursen som Moodhero nu lanserar är en stresshanteringskurs.

 

Coronakrisen har fått många att uppleva en ökad mental stress och oro. Pressen på vården har även fått fler att använda digitala vårdtjänster istället för fysiska.

 

Sofia Allberg har arbetat med samtalsterapi i över 10 år och driver bland annat samtalsmottagningen Samtala i Kalmar. Sofia är utbildad socionom och har även genomgått grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning. Hon har sedan tidigare märkt av ett stort behov av att komplettera de fysiska samtalen med digital utbildning, så att fler får tillgång till verktyg för att hantera sin mentala hälsa. Hon tror att behovet kommer bli ännu större nu.

 

– Sedan länge har jag haft en vision om att kunna erbjuda KBT-inriktade verktyg digitalt, då jag under en lång period märkt av att allt fler människor efterfrågar digitala hjälpmedel för att arbeta med sin mentala hälsa. Jag tror att vi kommer se en utveckling nu där allt fler är öppna för att öka sin medvetenhet och handlingskraft i hur de kan må bättre och ta tag i sina mentala utmaningar. Oavsett om det handlar om att bryta en destruktiv vana eller bättre hantera stress och oro, säger Sofia Allberg, grundare av Moodhero.

 

Moodhero erbjuder forskningsbaserade onlinekurser för mental hälsa, med ett helhetsperspektiv på aspekter som mentala verktyg, kost, motion och återhämtning. Deltagaren startar kursen när det passar personen och väljer själv takt att genomföra den. Samtliga kurser innehåller förutom föreläsningar, även uppgifter och övningar som görs på egen hand. Kurserna har alltid en vetenskaplig grund med ett språk och en enkelhet som gör dem förståeliga för de allra flesta. Det krävs ingen förkunskap varken om KBT, terapi, kost eller träning. Kurserna kostar från 599 kronor beroende på omfattning. Första kurserna som lanseras är en stresshanteringskurs och en gratis motivationskurs.

 

– Väldigt många upplever att de har svårt att hantera stress och därför är det bra att det faktiskt finns fungerande verktyg för att blir bättre på stresshantering. Till stor del handlar det om att bli mer uppmärksam på egna känslor, tankar och beteenden och förändra dem. Därför kan det göra stor skillnad för en persons mentala hälsa att få tillgång till kunskap och övningar som hjälper till att skapa en medvetenhet och handlingsplan, säger Sofia Allberg.

 

– Sofia Allberg har tagit fram en jättefin produkt och utvecklat sitt företag snabbt och framgångsrikt. Det blir verkligen pännande att följa hennes fortsatta framsteg, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator.

 

Moodhero har deltagit i SmiLes acceleratorprogram Health2B och därefter varit medlem i SmiLe Inkubator. Nu är bolaget ett SmiLe alumnibolag.

 

 

För mer information, kontakta: Sofia Allberg, samtalsterapeut och grundare av Moodhero, telefon: 0705-957585, email: sofia@moodhero.se

 

Mer om Moodhero: Moodhero grundades 2020 och är baserat i Kalmar. Första onlinekursen som lanseras är inom stresshantering. Fler kurser kommer att släppas löpande. Moodheros kurser finns tillgängliga på svenska och kommer på sikt även finnas på engelska. Läs mer om Moodhero och kursutbudet på www.Moodhero.se


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe enables a future of better healthcare by building a community of world-class life science innovators. Located in Medicon Village, a life science cluster in Lund, Sweden, SmiLe facilitates startups looking to develop next-generation healthcare and life sciences technologies. By bringing together life-science entrepreneurs, investors, scientists, the university and the municipality, we create an attractive, forward-thinking atmosphere that enables creativity and smart science to thrive. Being a not-for-profit organization gives companies the security of knowing that we work only in the interests of the entrepreneurs we sponsor.