2018-09-10 12:09Press release

SmiLe-bolag uttagna till NLSDays pitchtävling ” Startup Challenge”

NLSDays är Nordens största så kallande partneringmässa inom life science och går i år av stapeln i Stockholm. Två bolag från SmiLe Incubator i Lund, Akuru Pharma och Gedea Biotech, tävlar i kväll i NLSDays pitchtävling inför en nordisk jury. De har valts ut i tuff konkurrens med andra nordiska uppstartsbolag.

Akuru Pharma och Gedea Biotech kom vidare till pitchfinal efter sina fina videobeskrivningar av sina bolag. De 12 bästa bolagen får delta i tävlingen och kommer att pitcha om sina innovationer och affärsplaner på plats i Stockholm. Detta gör de inför en kvalificerad åskådarskara som bland annat består av industrirepresentanter från life science-branschen och investerare.

– Att få många möjligheter till att exponera sina uppstartsbolag är viktigt för våra entreprenörer, både för att få träffa nationella och internationella kontakter inom branschen och för att vässa beskrivningen av sina specifika affärsmöjligheter. Vi är glada över att bolag från SmiLe Incubator än en gång har valts ut till tävlingen, säger Ebba Fåhraeus, vd SmiLe Incubator i Lund.

Följande nordiska uppstartsbolag inom områden som läkemedel, medicinteknik, diagnostik, e-hälsa med mera kommer att tävla i ” Startup Challenge @ NLSDays 2018” i kväll klockan 18:

Akuru Pharma, Bioreperia, Game Intelligence, Gedea Biotech, Letsip, Lipum, MediTuner, Operationskollen, Quantum Leap Computing Labs. Sigrid Therapeutics, Stayble Therapeutics, Tirmed Pharma.Om Akuru Pharma:
 Akuru Pharma är ett biomedicinskt företag fokuserat på att utveckla produkter inom diagnostik och behandling av innovationer från Lunds universitet om bland annat njurcancer. Kontakt: vd Jennifer Hansson, +46 (0)702-145673,  www.akurupharma.com

Om Gedea Biotech: Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för vaginala infektioner. Vaginala infektioner kan orsakas av både bakterier och svamp och Gedeas behandling förväntas ha god effekt mot båda. Under hösten 2018 genomförs den första kliniska studien med GDA001 på patienter med vaginal svampinfektion. Kontakt: vd Annette Säfholm, +46 (0)708-918681, www.gedeabiotech.com

Om Startup Challenge @ NLSDays 2018: https://www.nlsdays.com/program/startup-challenge/För information om SmiLe kontakta:

Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat över 210 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät i vår community och många välutrustade laboratorier, unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 570 MEUR. www.smileincubator.life