2018-09-13 09:40Press release

SmiLe goes Kulturnatten!

Företagsinkubatorn SmiLe Incubator och projektet Open lab Skåne deltar i Kulturnatten i Lund lördagen den 15 september med en ”BIOHACKING workshop”, där besökarna får delta i en laboration och plocka fram sin egen genetiska information, sitt DNA. 

– Vi kommer att låta varje deltagare plocka fram sitt DNA ur munnens epitelceller vid tre laborationstillfällen i Vattenhallen på lördag. De kommer att få jobba med lyseringsbuffert, enzymlösning och etanol. Processen är relativt enkelt och alla som laborerar får gå hem med sitt eget DNA i en behållare – det är häftigt, säger Martina Schneider från SmiLe Incubator.

Arrangemanget genomförs i samarbete med Vattenhallen Science Center och både vuxna och barn är välkomna.För mer information om BIOHACKING och Open Lab Skåne kontakta:
 Martina Schneider, Smile Incubator, telefon: 072 217 98 00, 
martina@smileincubator.life

Fakta om Open Lab Skåne: Öppna laboratorier för företag som behöver tillgång till avancerade instrument och experter. Det är SmiLe Incubator, Malmö Universitet och Lunds universitet som öppnar upp sina laboratorier för externa projekt inom life science, materialvetenskap, kemi och livsmedelsteknologi. Projektets huvudfinansiärer är deltagarna och Region Skåne samt EU genom Europeiska regionala utvecklingsfonden.För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat över 210 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät i vår community och många välutrustade laboratorier, unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 570 MEUR. www.smileincubator.life