2017-06-30 07:03Press release

SmiLe har stärkt kompetensen i teamet inom molekylärbiologi

SmiLe Incubator är mycket glada att få välkomna Martina Schneider till vårt team. Hon kommer att bidra med sin erfarenhet för att förbättra de tjänster vi erbjuder till bolagen. Hon har disputerat inom biologi vid Kölns universitet i Tyskland, och kom till BMC i Lund för att göra sin post doc. De senaste 20 åren har hon arbetat som forskare vid BMC och Köpenhamns universitet.

Martinas specialistkompetenser finns inom utvecklingsbiologi, molekylärbiologi, cellbiologi och modellsystem. Hon kommer att arbeta med introduktion till laboratorieinstrumentering, olika applikationer, problemlösning och organisation av arbete och laboratorier.

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.