2018-11-05 10:18Press release

SmiLe Incubator med bolag är på BIOEurope i Köpenhamn

Den 5-7 november deltar SmiLe Incubator och flera av inkubatorbolagen i BIOEurope som går av stapeln i Köpenhamn. I år är denna, den största europeiska partneringkonferensen inom life science, för första gången belägen utanför tysktalande länder. Den är även rekordstor: 4.400 deltagare och 122.000 förbokade möten.

 

På BIOEurope kommer en representant för SmiLe Incubator att bygga nätverk och relationer som kommer kunna ge ytterligare god växtmån till uppstartsbolagen, genom att presentera alla SmiLe-företag i möten med industri och riskkapitalbolag. Det ligger i SmiLe Incubators uppdrag att stötta uppstartsbolag inom life science i att bygga sina bolag, kommersialisera sina produkter respektive tjänster och ordna sin finansiering. 

 

Ett deltagande i en stor partneringkonferens är ett utmärkt sätt för tidiga bolag att lära känna sin marknad och validera sin teknologi.

 

–  Vi får ständigt bekräftat att SmiLes kontinuerliga, strategiska arbete vad gäller att etablera relationer med industri och investerare ger god effekt, eftersom bland annat läkemedelsbolag kontaktar oss för att de är intresserade av våra bolag. Dessutom gav vårt, Medeons och Invest in Skånes gemensamma treårsprojekt Southern Sweden Going Global enormt bra resultat. Det syftade till att stötta uppstartsbolagens internationalisering. Utvärderingen visade att 60 procent av uppstartsbolagen säkrade minst ett kundavtal under perioden, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator.

 

SmiLe-bolagen Thyrolytics, ReceptorPharma, In2Cure, Gedea Biotech och Prebona HealtCare

har bokat egna partneringmöten för att träffa potentiella kunder och samarbetspartner samt investerare. Deras deltagande har stöttats ekonomiskt med hjälp av verifieringsmedel från Vinnova, distribuerat genom SmiLe.

 

Thyrolytics utvecklar en enhet för diagnostik av sköldkörtelstörningar med hjälp av biosensorer.

 

– Vi ser fram emot att träffa de stora medicinteknikbolagen som är aktiva inom sköldkörteldiagnosområdet, och vill diskutera samarbete, framtida licenstagande men också möjlig hjälp med finansiering, säger Mohamad Takwa, vd för Thyrolytics.

 


Om BIOEurope: BIOEurope är en av de största internationella partneringkonferenser och mötesplatserna där life science-industrin möts. En av de viktiga delar är partneringssystemet som är effektivt och fokuserat. Förutom detta är det närverksevent, föreläsningar, seminarium och workshops. Helt enkelt är det här man möter industrin på ett internationell plan. Alla läkemedelsbolagen är representerade med sina affärsutvecklingsfunktioner och scouter.  https://ebdgroup.knect365.com/bioeurope/


För information om SmiLe kontakta:

Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat över 210 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät i vår community och många välutrustade laboratorier, unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 570 MEUR. www.smileincubator.life