2019-09-09 06:46Press release

SmiLe-inkubatorbolaget Speximo förvärvas av IFF-Lucas Meyer Cosmetics

IFF, en amerikansk ledande innovatör av doft, smak och nutrition, och dess affärsenhet IFF-Lucas Meyer Cosmetics har förvärvat Speximo AB. Speximo fokuserar på att utveckla nästa generations stabiliserings- och inkapslingsteknologi för att ta fram miljömässigt hållbara produkter inom skönhet och kosmetika. Speximos verksamhet baseras på en patenterade teknologi sprungen ur forskning vid Lunds universitet. Bolaget grundades 2012 och dess teknologi har potential inom fler kommersiella tillämpningar, som exempelvis läkemedel.

 

Speximo får i och med sin nya ägare en stabil plattform för fortsatt utveckling och kommersialisering av sin innovation inom flera tillämpningsområden. Bolaget har tagit fram produkt som har rönt stor uppmärksamhet bland producenter som ett miljömässigt hållbart alternativ till dagens stabiliseringsmedel i krämer, pulver och sprayer inom segmentet skönhet och kosmetika.

 

Teknologin är unik genom att den även skyddar aktiva ingredienser och förbättrar texturen. Bolagets speciella produkt är utvecklad från quinoa och är både naturlig och hållbar. Långsiktig hållbarhet uppmärksammas på många marknader globalt, och Speximo strävar med sin unika teknologi mot FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG) och tar hänsyn till etiska aspekter av råvaror, produktion och konsumtion. 

  

– Vi på SmiLe är väldigt stolta över det fantastiska och hårda arbete som ledningen för Speximo har utfört under sin tid på inkubatorn.  Att utveckla verksamheten från en prisad spin-out från Lunds universitet till en erkänd aktör på den internationella marknaden är en krävande resa. Speximo har senaste tiden arbetat målmedvetet med sin produktutveckling och uppskalning. Det är därför inte förvånande att bolaget blivit förvärvat utav en av marknadens ledande aktörer, säger Thomas Unt, affärsutvecklare på SmiLe med fokus på finansiering.

 

Speximo kommer att ha kvar sin verksamhet i Lund.

 

 

 

För mer information, kontakta: Malin Sjöö, vd Speximo, telefon 0721 66 91 41, ms@speximo.com

www.speximo.com

 

Pressmeddelande från IFF läs här.

 

 


Language: Swedish

About SmiLe

www.smileincubator.life