2019-09-04 06:51Press release

SmiLe kan nu erbjuda spetskompetens inom HR

SmiLe Incubator handplockar Anna Liffner till en ny tjänst som specialist inom ”people and culture”. Från början av september kommer SmiLes medlemsbolag att kunna ta del av hennes breda erfarenhet inom personal- och organisationsfrågor från både uppstartsbolag och storföretag.

 

Anna Liffner har tidigare arbetat som personalchef i mjukvarubolagen Anoto, inRiver och Qlik. Där har hon varit med och byggt upp personalsystem samt utvecklat organisationer och företagskulturer.

 

– Detta är ett behov som våra bolag har, där de gärna vill ha hjälp från SmiLe. Därför är vi oerhört glada över att Anna börjar jobba hos oss och att vi nu kan erbjuda värdefull coachning även inom organisationsutveckling. Det är extremt viktig för uppstartsbolagen att få in rätt personer både vad gäller kompetens och personlighet när de är redo att börja anställa och sedan när de börjar expandera, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator.

 

Anna Liffner ska arbeta en dag per vecka med SmiLes inkubatorbolag och alumnibolag, de senare är ofta i uppskalningsfas med växande organisationer. Hon kommer bland annat att stötta entreprenörerna i frågor som rör anställning, organisation, företagskultur och mångfald samt i ledarskapsutveckling och förändringsarbete.

 

 

– Det ska bli jättespännande att jobba med SmiLes uppstartsbolag. Min passion är att hjälpa människor framåt och jag är väldigt glad att få börja jobba med bolag inom just hälsobranschen, som är en ny för mig och som är så viktig, säger Anna Liffner.


För mer information, kontakta:
 Ebba Fåhraeus vd för SmiLe Incubator, 073- 400 04 33,ebba@smileincubator.life


Language: Swedish

About SmiLe

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat nära 290 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät och en dynamisk community samt många välutrustade laboratorier, vilket är unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 690 MEUR (Q2 2019). www.smileincubator.life