2017-06-19 07:10Press release

SmiLe stärker sin rådgivning inom finansiering

Smile Incubator stärker teamet med en ny affärsrådgivare som har extra kompetens inom finansieringsfrågor. Från 1 juni kommer Thomas Unt bland annat kunna stödja SmiLes inkubatorbolag i deras arbete att bli redo att ta in riskkapital.

Thomas Unt kommer att ha huvudfokus på finansiella frågor och bolagsutveckling. Thomas Unt kommer senast från NorInvent där han var CEO och senare ansvarig för bolagets IPO-process. Han har mångårig erfarenhet från finansbranschen och har varit verksam i ett flertal entreprenörsdriva utvecklingsbolag med ansvar för riskkapitalanskaffning och bolagsstruktur.  

– Thomas tillför viktig kompetens och bred erfarenhet inom finansieringsfrågor. Det kommer att bli mer fokus på att hjälpa bolagen att bli investeringsredo än vad vi har haft resurser till tidigare. Vi kommer även satsa på att bygga upp ett investerarnätverk runt SmiLe som kan ta vid efter affärsänglarna, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe.

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: +46 (0) 73 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life   

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.