2019-05-16 07:05Press release

SmiLes affärsutveckling går på export

SmiLe Incubator har blivit utvald att som enda internationella organisation stå för expertisen inom affärsutveckling i acceleratorn ”Startup Challenge 2019”, som anordnas av Rysslands största life science-inkubator Skolkovo i Moskva. SmiLe valdes ut i en upphandlingsprocess där flera internationella organisationer deltog. Acceleratorn är initierad av AstraZeneca som genomför den i samarbete med Skolkovo under 2019.

 

 

 SmiLe fortsätter utöka sitt deltagande i stora europeiska uppstartssatsningar. Denna gång har Smile Incubator blivit utvald i konkurrens med andra internationella organisationer att stå för coachning inom affärsutveckling åt ryska uppstartsbolag i acceleratorn ”Startup Challenge 2019”. Syftet med acceleratorn är att vaska fram de mest lovande innovativa lösningarna bland ryska uppstartsbolag inom områdena cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, besvär i njur-, metabolism- och andningsfunktioner, samt e-Hälsa.

 

Bedömningen av ansökningarna startade den 30 april, och acceleratorns finalister kommer att fastställas efter sommaren.

 

SmiLe Incubator kommer ta emot de sex finalisterna i Lund för att coacha deltagarna under två dagar i höst, och kommer därefter att ge fortsatt affärsutvecklingsstöd vid webbaserade seminarier vid två tillfällen i höst samt besöka Skolkovo inför finalen.

 

– Det är fantastiskt roligt att vårt genuina kunnande inom affärsutveckling och våra effektiva processer för att coacha uppstartsbolag ännu en gång har uppmärksammats internationellt, och det ska bli spännande att få hjälpa de bästa life science-bolagen i Ryssland, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund.

 

Vinnarna kommer att få delta i en Boot Camp och där få individuella utvecklingsplaner för sina projekt. De kommer att få mentorskap av experter från AstraZeneca, individuellt stöd från projektledare för Skolkovo Foundation, samt affärsutvecklingsstöd från ryska och internationella experter, där SmiLe Incubator står för den internationella expertisen. Dessutom kommer vinnarna i varje kategori att kunna kvalificera sig för att erhålla upp till 5 miljoner rubel till finansiering av sitt projekt från Skolkovo Foundation.

 

– AstraZenecas och Skolkovos ”Startup Challenge” har redan bevisats vara effektivt vad gäller att finna och utveckla de bästa projekten inom biomedicin. Förra årets deltagare har gjort betydande framsteg; de är aktiva deltagare i Skolkovos ekosystem och fortsätter sin vetenskapliga utveckling med AtraZeneca. Vi tror att även årets deltagare kommer att ha mycket lovande projekt, och att vårt acceleratorprogram kommer att hjälpa dem att lyfta dem till nästa nivå, säger Kamila Zarubina, acceleratorchef, Skolkovo.

 

 

För mer information, kontakta: Thomas Unt, affärsutvecklare och ansvarig för kontakterna med Skolkovo, 070-8201070, thomas@smileincubator.life,  eller Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator, 073-400 04 33, ebba@smileincubator.life

 

 

För mer information om ”Startup Challenge 2019”: https://azchallenge.sk.ru

 

Om Skolkovo Foundation: Skolkovo Foundation är en icke-vinstdrivande organisation som grundades 2010 för att utveckla företag inom en mängd områden, såsom energi, kärnkraft, rymd, IT och life science. Skolkovo har haft över 1900 uppstartsbolag som medlemmar i inkubatorn och är Europas största science park. www.sk.ru


Language: Swedish

About SmiLe

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Idag finns över 20 bolag i SmiLe som tillsammans med alumnibolagen har attraherat över 225 MEUR i riskkapital sedan 2014. SmiLe erbjuder affärscoachning, stort kontaktnät och en dynamisk community samt många välutrustade laboratorier, vilket är unikt i sitt slag i Sverige. SmiLe är en non-profit organisation och grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. SmiLes noterade alumnibolag har ett börsvärde på nära 590 MEUR (Q4 2018). www.smileincubator.life