2017-05-04 07:22Press release

SmiLes vd ny ledamot i SISP:s styrelse

Ebba Fåhraeus, vd för life science-inkubatorn SmiLe i Lund, är ny styrelseledamot i styrelsen för branschföreningen SISP, Sveriges Inkubatorer och Science Parker. 

SISP är en organisation vars medlemmar driver runt 80 innovationsmiljöer i Sverige som tillsammans har över 5.000 företag med cirka 72.000 sysselsatta. De erbjuder bland annat fysiska mötesplatser och affärsutveckling.

– Jag är glad över att få representera life science-bolagen i SISP och ser fram emot att vara med i den ständiga utvecklingen som sker av SISP:s verksamhet för medlemmarna, säger Ebba Fåhraeus.

 

SISP organiserar erfarenhetsutbyte mellan medlemmar och övriga aktörer i hela innovationssystemet samt ser till genom nationell dialog att det blir bästa möjliga förutsättningar för branschen. Fokus för medlemmarnas verksamheter är att förnya näringslivet, skapa tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen.

 

För mer information kontakta:

Ebba Fåhraeus, VD på SmiLe Incubator                                 

Mobile: +46 734000433                                                                 

e-mail: ebba@smileincubator.life  

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.