2017-06-02 07:11Press release

Stora kliv framåt för uppstartsbolag från Health2B

”Första europeiska kunderna”, ”första testerna på patienter”, ”nya nätverk” och samarbete mellan uppstartsbolag. Detta är några av framstegen som bolagen har gjort efter tre intensiva månader i e-hälsoacceleratorn. På Demo Day den 1 juni pitchade bolagen sina vässade affärsplaner inför investerare och andra intresserade.

Tredje omgången av Health2B avslutades med en examenstillställning. Tre månader av coachning av experter inom affärsutveckling och regler kring e-hälsa har tagit företagen närmare en marknadsintroduktion.

En av deltagarna, mjukvaruutvecklare och entreprenör Nitin Gandhi, kom med sitt indiska företag ShapeCrunch. Han ville förbereda en europeisk lansering och anpassa sin produkt till västerländska kundkrav. Sedan något år producerar och säljer hans bolag 3D printade ortopediska inläggssulor i Indien. Dessa designas med hjälp av tre foton på foten, en app i mobilen och egenutvecklad mjukvara. Nu har han förfinat designen av sulorna baserat återkoppling från Lundaläkare och ett samarbete vid Lunds universitet.

– Jag är mycket nöjd med acceleratorprogrammet. Designen av sulorna har förbättrats avsevärt, jag har fått mina första kunder här och vill stanna kvar i regionen för att nå ut på marknaden i Sverige-Danmark och sedan expandera ytterligare, säger Nitin Gandhi.

Health2B acceleratorprogram är ett initiativ från SmiLe Incubator, Lean Forward och Business Incubation 2020

(foton från Demo Day kommer inom kort till vårt pressrum)

 

För information om SmiLe kontakta:
Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator
Telefon: 073 4000433
Mejl: 
ebba@smileincubator.life   

Eller besök vårt pressrum.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera sina idéer. Vi stödjer bolagen i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter och varav nära hälften är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe Incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen erfarenhet från utveckling av uppstartsbolag inom life science-industrin genom vår community som består av både våra inkubator- och alumnibolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige. SmiLe grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.