2017-01-25 08:47Press release

Välkomna på Demoday, avslutningen av andra upplagan av e-hälso acceleratorn, Health2B i Lund.

50 uppstartsbolag från hela världen sökte till acceleratorprogrammet.  Nio bolag antogs. Bolag som alla spås att bli framtidens bolag inom Connected Health, uppkopplade produkter och tjänster för en effektivare sjukvård och ett hälsosammare liv.  I acceleratorprogrammet har entreprenörerna under tre månader fått utveckla sina affärsidéer och sparras av en erfaren och kompetent skara mentorer och rådgivare.

Bakom acceleratorprogrammet Health2B står Healthy Habits, SmiLe och Lean Forward.

Amerikanska Ensa är ett av bolagen i acceleratorprogrammet och som nyligen uppmärksammades som vinnare av Silicon Valley Potential Award på Sweden Demo Day, Sveriges största arrangemang för digitala start-ups. Träffa Ensa och de andra åtta bolagen i acceleratorsprgrammet på Demoday måndagen 30 januari. Välkomna!

 

Tid: Måndagen 30 jan kl 16 – 19 (första pitch startar kl 16.10)

Plats: Restaurang Inspira, Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund

Kontakt: Ebba Fåhraeus, vd SmiLe Incubator, Mobil: +46 734000433, e-mail: ebba@smileincubator.life

 

Mer information:  https://www.eventbrite.com/e/health2b-demo-day-tickets-30844227916

Deltagare Health2B andra upplaga:

CORA – har utvecklat en mobilapp som hjälper personer med högt blodtryck att leva ett hälsosammare liv. (Tyska grundare)

TRYGGEL – ökar säkerheten och kvalitén på vård i hemmet av äldre människor med hjälp av uppkopplad teknik, IoT (Internet of Things).   (Grundarna kommer från Tyskland, Kenya och Sverige och de har nyligen genomgått e.on's accelerator-program och har också startat ett svenskt AB)

MY LIVING RECORD - erbjuder en lösning där all hälsorelaterad information om en individ samlas på en plattform, ett verktyg för att optimera kommunikationen mellan individen och olika vårdgivare. (Grekiskt bolag, samtliga fyra medgrundare är greker)

POST DOC - utvecklar ett användarvänligt verktyg för informationsöverföring och interaktiv kommunikation mellan patienten och vårdgivaren.

MENTAL SCANNING TEAM - effektiviserar psykiatrin genom att erbjuda beslutsstöd och insikt såväl för individ som terapeut, vilket leder till minskad mental ohälsa och mindre kostnader för samhället.

ENSA – kopplar samman användarens hälso-appar med deras medicinska journaler och ger personliga och konkreta hälsorekommendationer i realtid på användarens mobilenhet. (Amerikanskt bolag, där medarbetarna kommer från Kina och USA)

ATTAIN HEALTH – coaching, individanpassad medicinering och läkare on-demand för personer med kroniskt tillstånd som vill vara i förarsätet.

WIDE – erbjuder ett automatiskt och kundanpassat verktyg för digital 3D-tillverkning av proteser och stödbandage. (Lettiskt bolag, med lettiska grundare)

CHECKUP - genom e-hälsoverktyg genomförs tätare kontroller av hälsotillstånd på ett enkelt och tidseffektivt sätt, vilket möjliggör att patienten får en bättre förståelse för sin hälsa.

Healthy Habits ska fungera som en katalysator på en arena där ny teknik och nya sociala och beteendemässiga uttrycksmöjligheter på bästa sätt främjar människors hälsa och välmående. Vi uppnår detta genom att hjälpa och stötta innovatörer och entreprenörer med hälsofrämjande nya produkter och tjänster (s.k. "startupföretag"), att finna angreppsätt och lösningar i synnerhet i skärningspunkten tech och Life Science - Connected Health. Vår startup-accelerator Health2B, som vi gör tillsammans med Life Science Inkubatorn och Startup Studio Malmö, är ett exempel. 

 

Lean Forward hjälper etablerade företag med innovation och tillväxt genom att lära sig av och närma sig startupföretagen. Detta kan ske genom anpassade acceleratorprogram och interna startup studios eller med coachning av produktutvecklande team eller ledningsgrupper. Vi etablerar ett "10x mindset" och hjälper organisationer ta kontrollerade risker. Vare sig syftet är innovation, spetsigare produktutveckling eller digital transformering är målet alltid det samma: långsiktig och hållbar tillväxt.

 

Health 2B är ett projekt inom Business Incubation 2020.


Language: Swedish

About SmiLe Venture Hub – Pioneering Life Science Innovations

SmiLe är en företagsinkubator som bedriver sin verksamhet på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper entreprenörer och nystartade företag att utveckla och kommersialisera nya idéer. Vår främsta uppgift är att stödja bolagens ledningsteam i deras arbete med affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns det 26 bolag i SmiLe som tillsammans hittills har attraherat mer än 1,3 miljarder kronor i riskkapital sedan 2007. Cirka 130 personer som representerar 19 olika nationaliteter och varav 45 % är kvinnor har sin arbetsplats i SmiLe incubator. SmiLe erbjuder en unik möjlighet att ta del av en gedigen samlad erfarenhet från utveckling av start-ups inom Life Science industrin genom vår community som består av både våra inkubatorbolag, affärsrådgivare och experter. I erbjudandet ingår även en infrastruktur med välutrustade laboratorier och avancerade instrument, som är ensam i sitt slag i Sverige.